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JVA Supported Wine

Sales of JVA Supported Wine

Applications for the first sale of JVA Support Wine have closed.

Regarding future sales schedule, we will inform you again on the website.


We will be selling a set of 5 bottles of wine, limited to 500 sets, in order to raise funds widely from those who support our association's activities.
The name of the wine is "Vignerons' Hope". This is a unique and valuable wine made by the directors of our association by calling out to the producers in various places and packing their own ideas and challenges.
List price 55,000 yen (including consumption tax and shipping). All profits from the sale of the wine set will be used for the activities of the association, which aims to build a foundation for the wine and grape cultivation industry in Japan.

The first distribution is scheduled for late January to February 2023. The following 3 books will be delivered to you in order.

1. Nagano Chardonnay 2019 Barrel Aged
Brewing: Kusunoki Winery (Nagano Prefecture) 
長野の16の生産者たちがブドウを提供し、須坂市にある楠わいなりーで醸造されました。
 
楠理事は、苗木プロジェクトの中心的存在で、これまで苗の輸入・提供体制の構築に向けて活動しており、今回のチャリティーワインの発案者でもあります。すぐさま行動に移し、2019年、最初のJVAのワインを造りました。

やや濃い目の山吹色。香りは穏やかですが、甘いハシバミの香りと洋梨の香りが溶け合い上品な印象。果実味と豊かな酸が樽の風味と見事に溶け合って一体感が生まれつつあります。
時間と共に厚みも増して感じられ、余韻には、果実味の背後のほんのわずかな苦味と渋みが残り、それが複雑な印象をもたらし心地良いワインです。
[Comment from Director Shigeyuki Kusunoki (Representative Director of Kusunoki Winery Co., Ltd.)]
In Nagano in 2019, the sugar content rises slowly, and preparation starts in October. The style has a strong sense of crisp minerality, but it also has a solid body with fruitiness and complexity. It becomes delicious after bottle ripening. Chardonnay was kindly shared with the 16 producers who showed understanding for JVA's activities. Dear wine drinkers, we believe that purchasing this JVA wine set including Chardonnay is a big step towards the sound development of Japanese wine in the future. Let's share this opportunity and make great Japanese wine together! 
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[16 producers in Nagano cooperate]
Azumi Apple, Azumino Winery, Arcane Vigne, Izutsu Wine, Villa Dest Winery, Shinano Wine, Vino della Gatta Sakaki, San Cousaire, Takayashiro Farm & Winery, Terre de Ciel, Hasumi Farm, Hayashi Farm, Ludevan, Masino Wine , Northern Alps Vineyard, Kusunoki Winery (in no particular order, all Nagano Prefecture)
2. Pinot Noir 2020 (tentative name)
Brewing: 10R Winery (Hokkaido)  
鹿取みゆき代表理事のパートナーとして、JVAを創設から支える10Rワイナリーのブルース・ガットラヴ理事が醸造を担当したJVAワインです。

農楽蔵の佐々木佳津子さんを中心に、北海道に畑を持つ9軒の生産者が協力し、日本初の卵型コンクリートタンクで発酵した画期的なピノノワールです。

色合いは美しいクラレット色。香りは深みのある黒系の果実やスパイスに満ちています。わずかに香ばしい樽のニュアンスもあります。口中では、ブドウが熟しているのが感じられ、穏やかな渋みを北海道らしい酸が、エレガントな余韻へと続いていきます。今後の熟成も楽しみです。
[Comment from Director Bruce Gutlove (GK 10R, Representative Employee)]
2020 was blessed with good weather. This wine is a collection of Pinot Noir from the best plots of wonderful producers in Hokkaido. Under the leadership of the leader, Katsuko Sasaki of Norakuzo, the producers gather, and after a thorough selection, they are hand-removed. Fermented in Japan's first egg-shaped concrete tank with wild yeast. Unfiltered in barrel aged 7 months (30% new oak). The wine has a rich and deep aroma. It has an elegant taste of fruits, gentle tannins, and acidity typical of Hokkaido. Japan still lacks the accumulation of knowledge on wine grape cultivation and the infrastructure to support the industry. It takes time and effort to change. The producers who sympathized with this sent beautiful grapes to realize a bright future as soon as possible, and this is a wine made with great care. Feel our hopes for the future.
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[Cooperating with 9 producers in Hokkaido] 
Norakugura, Nakazawa Vineyard, KONDO Vineyard, Kimura Farm, Mongakudani Winery, Domaine Takahiko, Sapporo Fujino Winery, Kamihoro Wine (in no particular order, all Hokkaido), Coco Farm Winery (Yoichi grapes)
3. Hokuriku / Tohoku Chardonnay / Albariño 2021 (tentative name)
Brewing: Curve Dotch (Niigata Prefecture)
新潟・カーブドッチの掛川理事は、JVAでアルバリーニョについてのシンポジウムを担当するなど、日本ワインの新たな可能性について熱心に探求しています。今回は、富山・山形の生産者と共に、アルバリーニョとシャルドネのブレンドワインを造りました。

輝きのある黄色い色合い。第一印象から黄桃や金木犀の香りが強くアピールしてきます。程よい黄桃を思わせる果実味に、骨太な酸が彩りを与え、味わいの輪郭が綺麗に感じられます。そのバランスが余韻まで続き、のびやかな酸と共に魅力的な個性のあるワインになっています。
シャルドネにアルバリーニョがブレンドされることで、鮮やかな色合いに彩られた絵画を思わせるワインに昇華しました。
[Comment from Director Fumito Kakegawa (Director of Curve Dotch Co., Ltd.)]
The popular Albariño, which received a great response at the JVA seminar, was blended with Chardonnay to create a single wine. The theme is "Potential of Albariño as a supplementary variety". After discussion with the three companies, we decided to blend with Chardonnay, which is currently the largest production volume in Vinifera. Fermented in stainless steel tanks after pressing in all bunches for each production area, and blended after fermentation. Although the resulting wine is based on Chardonnay, you can feel the gorgeous aroma and rich acidity of Albariño. Through this JVA wine, I was strongly convinced that "the introduction of new varieties not only creates one wonderful wine, but also has the potential to raise the quality of other existing wines." Please purchase this wine and support the activities of JVA.
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[Cooperating producers]
Says Farm (Toyama Prefecture), Woody Farm (Yamagata Prefecture), Curve Dotch (Niigata Prefecture)
4. 九州シャルドネ 2022 (2024年春発送予定​)
醸造:三和酒類安心院葡萄酒工房(大分県)
九州の3つのワイナリーが協力、大分県の安心院葡萄酒工房が醸造を担当し、九州のテロワールを体現したシャルドネのワインです。九州エリアからは、安心院の工房長・古屋浩二氏と都農ワインの工場長・赤尾誠二氏が理事としてJVAの活動を支えています。今回のワイン造りには、それに熊本ワインファームが参加してくださいました。
 
色合いはレモンイエロー。アタックは樽の印象がありますが、すぐにパイナップルのようなトロピカルな香りがアピールしてきます。わずかに洋梨の香り、オレンジピールの香りも。生き生きとした豊富な酸がさわやかな印象を生んでおり、フレッシュで爽快。今は若々しいが、緊張感のある仕上がりとなっています。
【醸造を担当した古屋浩二理事(三和酒類安心院葡萄酒工房 工房長)のコメント】
高評価を得ている九州各地のシャルドネを同時期に仕込むには、実は収穫のタイミングが微妙に異なっています。2022年は、梅雨入り後ほとんど雨がなく、後半で雨が続いたのと、8月の高温経過で、想定よりも熟期が遅れ、各社で調整が続きました。8月29日(宮崎から入荷)、8月30日(熊本から入荷)、8月31日(大分収穫)となりました。入荷したシャルドネは4℃の冷蔵庫で保管、9月1日から原料処理を開始。圧搾には窒素ガス置換を施しながら酸化を抑えて果汁を得ました。酵母CY3079を使用し2年目樽50%、3年目樽50%を利用して樽発酵させ、MLFも発酵と同時期に行っています。11月までシュールリーの状態で貯蔵、その後、オリ引きして重たいオリを取り除き、引き続き樽の中で育成させました。
 
九州のシャルドネは、たくさん太陽を浴びた南国のフルーツの香りが特徴ですが、その香りが極端に強く表現された印象が強いのと、地域別のシャルドネの違いが香味の複雑さに影響を与えています。最初に過熟したオレンジのような香りとマンゴー等のチオール系の香り、口中で引き締まった酸とミネラルも感じられ豊かな味わいの白ワインに仕上がっています。
[Cooperating producers]
Says Farm (Toyama Prefecture), Woody Farm (Yamagata Prefecture), Curve Dotch (Niigata Prefecture)
Production areas such as Yamanashi and Kyushu are scheduled to follow for the 4th and 5th ones. It will be shipped after 2024.
Seller
JVA Wine Sales
(Japan Wine and Grape Cultivation Association)
〒386-0505  5173-1 Kazu, Tomi City, Nagano Prefecture
For inquiries, please contact info◎jvine.or.jp (Please change ◎ to @)
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